במאמר זה אראה לכם כיצד לבנות אתרים מושכים בשלושה שלבים פשוטים וכיצד ליישם טכניקות עיצוב מושכות על אתרים קיימים. מדריך זה ייקח אותך צעד אחר צעד ללמוד כיצד ליצור עיצוב אתרים רספונסיבי באמצעות רשתות CSS ושאלות מדיה CSS. בשיעור זה עלינו להשתמש רק בשני רשתות CSS ומאפיינים המשתמשים בשאילתת המדיה. מעצבים יכולים ליצור מגוון שלם של שאילתות מדיה על ידי עקיפת מאפייני CSS מסוימים, אך במדריך זה אנו נתמקד ב -2. ניצור אתר שיענה באופן מקורי לניידים, מה שאומר שהוא יהיה בכל המכשירים הניידים כמו סמארטפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים. בעזרת בונה אתרים זה תוכלו ליצור ולנהל אתר אטרקטיבי המתאים למבקרים המשתמשים במסכי סלולר בזמן הגלישה בו.
ניתן לצמצם את התכנים המושכים של אתר Squarespace לרוחב קבוע של 1,5×1
2×2, 3×3, 4×4, 5×5, 6×6, 7×7, 8×8, 9×9, 10×10, 11×11, 12×12, 13×13, 14×14 ו- 16×16. לאתרים רספונסיביים יש גופנים רספונסיביים, ולכן פיקסלים הם בסדר כאשר לאתר יש רוחבים קבועים, אך לא תמיד יש להם גופן נעים, וזה טוב כאשר אתר אינטרנט מתנהג כמו אתר מסורתי בגודל זהה לאתר ברוחב קבוע רגיל עם גודל גופן מוגבל. לאתרים שנבדקו אין בהכרח גופנים בתשלום ולעיתים קרובות הם תורמים גופנים אחראיים מכיוון שלפעמים פיקסלים ברוחב קבוע או בגודל מוגבל של גופנים יכולים להיות בסדר.
למתחילים שרוצים ליצור פריסה משכנעת לאתר שלהם
יש לנו מספר כלים שיעזרו לך למצוא ולהשתמש בתבניות מושכות. להלן מספר כלים שבהם תוכל להשתמש כדי למצוא וליצור דפי אינטרנט מושכים, מה שמקל על יצירת עיצובים אתרים רספונסיביים הרבה יותר. אחד הדברים החשובים ביותר שיכולים להקל על יצירת אתר רספונסיבי לחלוטין הוא השימוש בעשר טכניקות פשוטות לעקוב.
בעקבות ההדרכה שלנו בנושא עיצוב אתרים רספונסיבי
נדון בכל היבט של אתר רספונסיבי בנפרד ונגלה כיצד אתה כמפתח יכול להתאים אותו להתאמה לתצוגה הניידת של האתר שלך. הדרכה זו תסביר כיצד ליצור אתר סלולרי פשוט וקל לשימוש למכשירים ניידים. זה יעזור לך להמיר אתר לאתר זול, ובכך מדובר.
עבור אתרים רספונסיביים, נשתמש בתצוגת המטא-תג בראשנו לאתר הרספונסיבי. בעזרת תג זה, מפתחי אתרים יכולים לציין שהאתר שהם יוצרים מותאם למכשירים ניידים.
בעת יצירת אתר מושך
הוא מסתגל למגוון גדלי מסך שונים בעת בנייתו. בעת יצירת אתר סלולרי מבודד, העיצוב הרספונסיבי מתאים את הפריסה לכל גודל מסך באמצעות רשת פרופורציונלית נוזלית. אומנם בעיקר באחריותו של מפתח האינטרנט להפוך את קנה המידה של האתר לנכון ומגיב לנקודות הפסקה, אך מעצבי אתרים צריכים להחליט בעצמם כיצד הם מותאמים לגדלי המסך השונים כדי ליצור חווית משתמש אופטימלית.
ניתן להתאים נכסים כמו תמונות לגדלי מסך ורזולוציות שונות באמצעות שאילתות מדיה CSS
שאילתות מדיה מאפשרות לך ליצור חוויה רספונסיבית, להחיל סגנונות מסוימים על מסכים קטנים, מסכים גדולים ובכל מקום שביניהם. הם מאפשרים לדף להשתמש בכללי סגנון CSS שונים בהתבסס על גודל המסך עליו מוצג העמוד ואזור העיבוד.
אתרים רספונסיביים משתמשים באותו HTML בכל המכשירים
אך משתמשים בשאילתות מדיה CSS כדי לשנות את מראה האתר בכל מכשיר. אמנם כדאי לנסות אתר חדש עם כמה שיותר מכשירים, אך כדאי להמשיך ולהשתמש בכלי בדיקה כדי לראות כיצד האתר שלך עובד בגדלי מסך נוספים. לכל מי שיוצר אתרים מרתקים, ישנם מספר כלי בדיקה מרתקים העומדים לרשותך להבטיח כי אתר האינטרנט שלך פועל היטב על גבי מסכים, גדלים ורזולוציות שונים.
פונקציונליות זו מאפשרת לך לשנות או לציין את עיצוב האתר שלך בהתאם לגודל חלון הדפדפן
עכשיו שקול את השימוש בשאילתות מדיה CSS3 ליצירת עיצוב אתרים רספונסיבי. עיצובי אתרים רספונסיביים משתמשים בשאילתות מדיה של CSS כדי לשנות באופן דינמי את המראה של מכשיר יעד על סמך סוגי תצוגה כגון רוחב וגובה. ישנן מספר גישות המשתמשות ב- HTML ו- CSS בכדי לגרום לאתרים להגיב לגדלי מסך, רזולוציות ורזולוציות מסך שונות. במילים פשוטות, עיצוב אתרים רספונסיבי עוסק בעיצוב דף אינטרנט שמופיע בכל מכשיר, עם טופס המותאם לגודל המסך וגובהו.
נלמד אותך כיצד ליצור אתר רספונסיבי באמצעות HTML ו- CSS וכיצד להשתמש בשאילתות מדיה ובמובייל
עיצוב ראשון. בעת תכנון אתרים רספונסיביים אנו משתמשים בבסיס סגנון סלולרי ומוסיפים עמודות וסגנונות נוספים כשעיצובם. אתרים רספונסיביים נועדו לעבוד בכל הפלטפורמות, ולכן אין צורך בגליונות סגנון מותאמים אישית של CSS כדי לגרום לאתר שלך להראות נהדר בכל המכשירים.
הכותב אינו יועץ, ואין להתייחס לנאמר כאל ייעוץ, עצה, או המלצה.
אין לבצע פעולות על סמך הכתוב במאמר מבלי להתייעץ באופן אישי ופרטני עם איש מקצוע מוסמך.